Online Diary my life journey: 2012

Sunday, 11 November 2012

rahmatNya...

kadang kala terusik hati ini apabila 'disapa' dengan kepayahan hidup yang bagaikan duri menghiris hati dari Yang Esa,,lantas tanpa  sedari aku mencaci mengapa begitu percaturanNya,,kemudian disebalik keperitan itu aku pelajari jalan mengatasinya,matang fikiranku kerana ujianNya..luas pemandanganku walaupun sakit hanya seketika,sabar..itulah paling bermakna,,nikmatnya baru ku rasa..

Disaat itu barulah aku ketahui,
disebalik ujian ada kerahmatan,
disebalik kesusahan ada kemudahan,,
disetiap penderitaan , terselit kasih sayang dariNya..
Hebatnya Allah Rabbul Jalil...
sedangkan kita tidak mengetahuinya...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

masa semakin hampir..luahan hatiku...:)

Assalammualaikum semua...
masa semakin hampir...ye memang,,
tak dapat disangkal...tak dapat dinafikan...
debaran terakhir,,semoga dipermudahkan..

doakan untuk peperiksaan pasa 19hb hingga 12hb.12...
19hb.11.2012.
peluang terakhir untuk menentukan masa hadapan..
peluang ni akan aku gunakan sepenuhnya..
kedukaan hari semalam aku padamkan seketika untuk melapangkan dada dan minda..
sesungguhnya aku insan biase,,tak mampu menahan amarah,,
ampunkan hambaMU ini Ya Allah...
ampunkan kekhilafan yang pernah aku lakukan ,,,
sesungguhnya Kau yang Maha Pengampun,,,
lapangkan la hati aku untuk menerima kembali orang-orang yang pernah menyakitiku sama ada aku sedar dan tidak sedar..
sesunggunhya perkara itu berat bagiku,,
Ya Allah...Kau Yang Maha mengetahui,,
Kau rancanglah perjalanan ku ini dengan sebaik-baik rancangan,,
semoga semua dugaan dan fitnah daripada orang-orang yang zalim menjadikan aku seorang yang tabah dan berhati-hati pada masa akan datang..
Ya Allah...Kau gerakkan hati mereka untuk insaf dan gerakkan hati mereka untuk jadikan segala perbuatan mereka pada hari ini sebagai pengajaran pada hari  yang mendatang..
Terima kasih Ya Allah,,telah menemukan aku dengan orang-orang yang menyenangi kehadiran aku di samping mereka..

tabah hati dek dugaan yang tiada henti..semoga apa yang berlaku bukanlah sebuah nasib tetapi sebaliknya WUJUD HIKMAH YANG DIRANCANG OLEH ALLAH..
...ALLAH ITU ADALAH SEBAIK-BAIK PERANCANG....

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 8 October 2012

apa itu sahabat???

Assalammulaikum,,,
maaf ye sudah lama update entry..hihi
sibuk sesangat...
ok..sesuai ngn tajuk kat ats tuh..
miss nak cerita & nak suruh u all fikirkan
tanya pada diri sendiri bagi sedar sikit...hihihi

SAHABAT???
apa itu sahabat?? ada yang cakap sahabat itu adalah teman yang rapat dan benar-benar dekat sampai dia tahu hal-hal kecil tentang diri kita.
Ada juga yang cakap sahabat itu kalau nak pi mana-mana selaulu bersama-sama.
TETAPI miss cakap sahabat itu adalah teman dalam suka dan duka , tapi dia tahu batas dimana suatu saat ketika teman ada maslah,kita harus membiarkan dia mengatasi masalahnya sendiri supaya teman itu bangkit dengan matang dan berdikari.

kadang kala miss selalu menyebut..,'dia sahabat saya'..tapi ketika ditanya ini itu tentang sahabat miss yang berkaitan dengan keluarga,pendidikan,dan lain-lain,miss tak tahu..
daripada situ miss terfikir : adakah miss ini sahabat yag baik?? adakah saya ini layak menjadi seorang sahabat??
kerana yang telah menganggap sahabat adalah orang yang boleh melihat kita dari hati ke hati bukan kerana rupa,,harta,,latar belakang,,pendidikan dan lain-lain.
miss belajar memahami mereka walaupun kadangkala tidak boleh diterima oleh mereka sendiri..
bukannya tidak mahu mengambil tahu tetapi bagi miss persahabatan itu bukan dinilai dari sedalam apa yang kita tahu melainkan sedalam apa yang kita faham mereka.
miss pernah merasakan pahitnya persahabatan ketika miss mengaku dia SAHABAT miss,
ternyata dia hanya mempunyai prasangka yang tidak baik sehinggakan boleh melupakan miss dalam sekelip mata dan pergi tanpa ungkapan maaf setelah kesalahan yang dia lakukan..
ternyata dia tidak sedar tentang kesalahannya..mengapa orang lain boleh nampak kesalahan itu???
sedangkan si pelaku tidak sedar??
sedarlah wahai sahabatku??? jangan terus berada di dunia yang boleh menyakitkan hati dan fikiran kamu sendiri...

Ada sahabat ketika miss jatuh,malah dia terus pergi meninggalkan TETAPI ada sahabat ketika miss jatuh,sama-sama merasakan kesakitan itu..

Adakah itu ertinya SAHABAT???

Bagi miss sahabat adalah orang yang menganggap miss sebagai seorang sahabat.Kita tidak perlu menyebut 'sahabat saya adalah A , B , C , D , E  kerana 1 nama sahaja yang terlupa kita sebut maka orang itu pasti akan sedih..:(

" MANUSIA SELALU HIDUP BERKELOMPOK,TIADA MANUSIA YANG DAPAT HIDUP DALAM BERSENDIRIAN.
APABILA ADA MANUSIA TERSEBUT MAKA BENAR-BENARLAH MAKHLUK
YANG MALANG DAN HIDUPNYA TIDAK BERWARNA "


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 4 August 2012

Anugerah terindah daripada Allah

Assalammualaikum semua..
cam mne semua shat x?? moga2 shat ye..
Alhamdulillah hari ni miss berkesempatan untuk tulis entry ni..cer tgok tajukk...waaaahhhh
'ANUGERAH TERINDAH DARIPDA ALLAH'
kalau kite fikir2 kan pe yang kte ada hari ni semua anugerah drpd Allah...
Alhamdulillah..sempurna rasenya dapat anugerah ni..
pe yg miss ada hari ni ialah : : :

-KELUARGA YANG BAHAGIA-
-KASIH SAYANG YANG SECUKUPNYA-
-ENCIK MOHD ADI UZAIRI BIN MOHD BASRI-
-BAKAL KELUARGA PADA MASA HADAPAN YANG BAIK-
-SAHABAT SEPANJANG HAYAT-
-PENDIDIKAN UNTUK MASA HADAPAN-
-KEPERCAYAAN DARIPADA ORANG-ORANG SEKELILING-
-KEMUDAHAN YANG ADA-
-PELUANG UNTUK MENCIPTA KEBAHAGIAAN PADA USIA MUDA-
-PELUANG MEMBINA KEJAYAAN PADA MASA HADAPAN-

terima kasih untuk semua anugerah ni..
Ya Allah,,terima kasih telah beri hambamu ni keluarga yang sangat2 memahami..
terima kasih telah bagi hambamu ini merasai kasih sayang yang secukupnya
daripada keluarga..
terima kasih Ya Allah telah mempertemukan hambamu ini dengan seseorang insan
walaupun telah diuji dengan JARAK...
terima kasih telah menjauhkan perkara yang hambamu ini tidak sanggup hadapi iaitu kesukaran untuk mendapat kepercyaan dan kesanggupan dan penerimaan bakal ahli keluargaku..
Alhamdulillah..sesuatu permulaan yang baik..aminn...aminn..aminn..
terima kasih telah membekalkan hambamu ini dengan
 SAHABAT SEPANJANG HAYAT
erti persahabatan dapat dipraktikkan dengan kehadiran mereka..:)
Terima kasih memberi kesempatan untuk mempelajari
PENDIDIKAN sehingga tahap ini...cabaran dan dugaan sepanjang berada di alam pendidikan 
mematangkan hambamu ini..
Kepercayaan drpd org2 sekeliling dapat mnyakinkan hambamu ini..
Kemudahan yang diberikan pada hari ini..
dan sehinggalah peluang utk mencipta kebhgiaan di usia muda
dan peluang untk membina kejayaan pada mase hadapan..
PERKAHWINAN tidak menghalang kte untuk berjya dalam pelajaran dan PELAJARAN tidak menghalang kte untk membina SYURGA di DUNIA..
terima kasih Ya Allah,,, Alhamdulillah..
Sesungguhnya..segala yang diciptakan untk hambamu adalah sgat MANIS..

Kehadiran keluarga,,kekasih hati,,sahabat membuatkan hidup ni lengkap 
sebagai ANUGERAH TERINDAH DARIPADA ALLAH..
semoga Allah aturkan segala kemudahan..
  dan akhirinya dengan satu KEBAHAGIAAN DI AKHIRAT..
aminn..aminn..

Terima Kasih Ayah,,Mak,,Akak,,Adik-adik..
telah melengkapkan satu keluarga bahagia kepada Miss..
Terima kasih Mohd Adi Uzairi bin Mohd Basri
telah melengkapkan perjalanan hidup miss drpd 8tahun dlu...
kte jumpa..kte hilang..kte jumpa..kte brjnji..
kte shngga kini.alhmdulillah..
Terima kasih sahabat sepanjang hayat..wawa,ain.syidah..miraa..
kte mencipta kenangan kte sndiri..sehinggakn Kenangan tu sering kte ulangi..
kte sering berbalah..kte berbaik..TAPI yang PASTI
KITA AKAN SALING MERINDUI SELEPAS 4BULAN AKAN DATANG
yang PENTING hubgn ini TIDAK LUPUT MACAM BUAH DI DALAM TIN..

Apa yang miss harapkan 
SEMOGA KEBAHAGIAN DAN KEJAYAAN PADA MASA HADAPAN AKAN MENJADI SAHABAT KARIB DAN TERCIPTA SYURGA DI DUNIA DAN AKHIRAT.

AMINN..AMINN..YA RABBAL ALAMIN


 
 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 2 August 2012

nak shopping~~`

Assalammulaikum semua..
fuhhhh..fuhhh,,tiup habuk sat nohh..
dah lame sangat dah ni xupdate blog nih..

ok,,rsenya belum terlambat untuk ucap
'selamat berpuasa' kepada semua..hahahah
dah bpe hari erk kte berpuase??
rasenya kejap je an mase berllu...
lalu kanan lalu kiri at pasarya semua
dah ada lagu raya tapi..

alaaa...nk shoppingg...plzz
sape nak bawak nih??
jom buah hati miss kte pi shopping??
tapi kan..tapi kan miss faham tahun ni ada halangan kan..
coz tahun lepas dah ada peluang...
kasi peluang pada org len plak ye...
huhuhuhu..

shopping raya?? 
sapa la jadi mangsa teman miss nihh??
noi?? wawa?? idah?? mira??
kita pi shopping ramai2 ye..
hahhaha...

pe2 pon tema raya ni kne tukar...
xmau same dengan 'tuutttt'
hahahahhahaha..kelakar pon adaaaa...
rasenya smpai sni je kot.
sory la ea..xnak sme ngn awak..xnak...xnakk..huhuhuhu

ok la..next time..miss update lgi yerk...
ni pon ambik same kwan2 miss tengah wat 
mengarok n sesi membalas dendam..hahahaah
hope berjalan dengan lancar dan jayanya..hahaha..
googluck korg..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 6 July 2012

Hati Seorang Perempuan..:)

Hati seorang perempuan sukar ditafsir,
Walau gelak menjadi teman dirinya,,
Walau bahagia menjadi pendamping hidupnya,,
Berapa banyak walau itu dapat ditunjukkan oleh hati seorang perempuan 
siapa tahu semua penderitaan itu dapat disembunyikan oleh seorang perempuan.

Jika seorang perempuan itu menangis dihadapanmu,,
Itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi,,
Jika LELAKI membiarkannya pergi,,
Dia tidak akan pernah kembali  lagi untuk menjadi dirinya yang dulu 
selamanya.

Seorang perempuan tidak akan menangis dengan mudah,,
kecuali dihadapan orang yang amat disayangi,,
DIA TERLALU SAKIT
Dapatkah LELAKI lihat dan rasakan sakit yang dirasainya??

Jika seorang perempuan itu pernah menangis kerana dirimu,,
tolong jangan persiakannya,,
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu..

Perempuan menangis,,
Kerana mereka tak mampu menangis diam-diam 
sudah tidak mampu bagi dirinya..

# Peranan LELAKI dalam kehidupan perempuan adalah pelindung & bukan sebagai pemusnah.
Perempuan dicipta dari tulang rusuk kiri & untuk disayangi bukan untuk dikasari..

 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 5 July 2012

tentang hati..

Assalammualaikum semua..
tengah malam bru nk hadp blog nih..hihihi
ok la..tentang hati?? semua ada hati kn..
kdg2 dalam hati ni ada mcm2 perasaan..perasaan sedihh...gembiraa dll..
kalau la org boleh faham khendak kte kn best??,,,betui x??
tapi xsemua kte akn dpt..
kdg2 miss nk sgt2 jerit pe yg miss nak..
tapi miss taw semua tuh xkan dapat..
biar la miss simpn dalam hatii.
insylh satu hari nti semuanya akan faham..

boleh x org faham miss?? boleh x org  hargai miss??
boleh x  miss nak cm org lain??
dapat kesihatan cm org lain??

miss tw xmgkin kte dpt ubah semuanya..krna Allah dh tetapkan..
boleh x faham knpe miss cm nih?? npe??
mesty xbolehkn?? sbb xpnh nk try selami pe yg miss rse..

tabah & sabar mnjdi teman miss...
kalau la boleh miss nak sgt2 cam dlu..
nak sgt2....tapi ble??
xda kesudahan dan mgkin
SAMPAIKU MENUTUP MATA



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 24 June 2012

-terima kasih sahabat-

assalammualaikum semuaa..
miss TERUJA..TERKESIMA..BAHAGIAA,,,
terima kasih kepada noiii...yg kat bwh nihh..

dia dh wat miss TERUJA tw..thnks ye...xterpikir lgsung tw..hihi
sudi jgk ye wt entry utk ma..
thnks sgt2..hahhaha
memg betui pon hbgn kte lebih sweet dpd kte ngn couple,,,hahhaha

smpai org jelous tgokk hbgn kte..cheeewaaahhhh
walayehhh...mmg sweet..
thnks la yerk ingt pe yg ma penh ckp
'SEMAKIN SAYA BERCINTA SEMAKIN TINGGI POINTER SAYA'
HAHAHHAHA..
so,,noi contohila ye..hiihih..
semoga jodoh persahabatn kte hingga ank cucu n akhirt...

ermm,,ma pon mtk maap pnh mrh noi..hihihi..
tpi marh bersebab kn??

ingt x skrg noi dh kumpul 11hari..
hahah..tu yg ma mrh...
tgal bpe bulan je lagi ma jdi 'MAK TIRI noi'
pastu dah xda dh..hihihui

erm,,lastly,,,hope kita dpt pi 
'UNIVERSITI MALAYSIA SABAH (UMS)'
sama-sama...kte kn ske jalan2 & bergambar bagai..
& doakan jodoh ma smpai cepat..hahhaah
coz nk cri pahala melalui 
perkahwinan muda...aminn..
hihiih..

btw..thank a lot syggg..love u so much..
muahhh..muahhhh.,,,muahahhhh...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 23 June 2012

sedih itu kekuatan...^_^

hai semuaa...
tibe2 je angin rajin tu mai..sebab tu rajin tulis entry kali nih..hiihih

ok,,cm lain je kat tajuk at ats tuh..hihiih
miss nk cter pasal 'sedih itu kekuatan'
yupp....mmg xdpt dinafikan 
semakin dekat usia miss nk genap 19tahun 
semakin byk dugaan,,tapi alhmdulillah dugaan tu 
dpt dihadapi dengan sebaiknya..
bila miss tanggung 1 dugaan nie..
miss dapat kekuatan daripada family miss,,

terima kasih ye team zealous_family..
sentiase support,bg nasihat..
thnks a lott..

miss jugak dpt kekuatan dripda..
gegula hati miss...

thnks team 4N 1R..
thnks sllu happykan ma..
sentiase ble sush n senang..
thnks a lot....
insylh...dgn izin Allah..jodoh persahabatan kita akan kekal..aminn..

Berbalik kepda tajuk tdi..
dugaan itu dtg tnpa warning..
dugaan tu jugak wat miss pedih..sedih..kecewa.
semua tu jadi satu..

tapi bila pkr semua & miss pgng kata2 nie,,
"mesti jadi tenang dan kuat"
"Allah xkan bagi ujian kepada hambanya jika hmbanya xmampu nk hadapi"
terima kasih Allah
telah bagi ketenangan dan kekuatan..
sumber kekuatan perempuan adalah 'air mata'

sehinggakan air mata itu telah dinobatkan sebagai..
"air mata itu kekuatan wanita"

apabila air mata turun,,kekuatan sudah menjadi milik wanita dan ketengan juga dpat di nikmati.
sesungguhnya,,air mta itu kekuatan,
kekuatan itu adalah punca ketenangan..

Mungkin kekuatan yang ada pada miss adalah air mata
tapi sungguh ketenangan sedang menunggu miss dihadapan..

so,,terus jalani hidup sehingga dapat mencapai ketenangan abadi..
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

tahniah sahabat..

Assalammualaikum semua,,
ok tajuk entry miss kli nih yg sperti diats..hahah
ok..thniah sahabt ni utk shabat miss yang kat bawah nihh..hihiihi...


 ni haa sabaht miss..
miss ucp thniah cz dy dh dpt cri kebahagiaan dy sndri.
mmg slme nihh miss mgharapkan dy dpt rse cm pnh miss rse..
alhmdlh..pgi2 td sempat chat ngn dy..
selps miss bce sttus kat fb dy.hahahah

miss tumpg bhgia..thniah ye sahabat..
semoga berkekalan hendaknya..aminnn

wlupn kebahagiaan itu dirasai oleh dy sndri tp miss jgk dpt rse..walaweyhhhh...
hahhahah....
bahagia soittt..
kat sni miss doakan dy dpt jalani khidupn dy dgn matang n bertolak ansur..
wahwahawahh...
hope dy matang la dlm mbuat keputusan..
semoga kebahagiaan ini terus mnjdi milik dy hingga akhir hyat..
hope sgt2 jadoh dy smpai cepat..hahahah...sory darl..
terlebih sudaa kn..
ok la smpi at sni je entry nihh.
miss harp pas dy terbce entry nihh..dy akn tersenyum,,tersenyumm..
dan terus tersenyummm..
senyum itu punca awk nmpk sweet..hahahhaha
sweet sgt kn..ngeee~~~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 21 June 2012

aku,kau dan kenanganku..

Assalammualaikum semua...
hari nih miss nk share lgu yg miss ske wt mse nih..hihiih..
tbe2 je kn tgok2 makcik youtube ada lgu nihh..hiih..
jomm...tgok liriknya..
............................................................................................................................................................

Saat kau membuka pintu hatimu
Mungkin aku telah jauh
Meninggalkan dirimu dan kenanganku
Rasa kecewaku padamu

Memang kau yang terindah
Yang pernah tercipta
Namun bukannya kau harus
Sia-siakan aku dengan segala tingkahmu
Rasa kecewaku padamu

 Reff:
Biarkanlah aku mengembara jauh
Menghapus lupa kecewa karna cintamu
Jangan kau sesali kenyataan ini
Karna ku bahagia lepas dari jeratmu
Ooo.. dari jeratmu ooo�

hahahha..ok la yerk..
klu rjin pi la dgr plk kat youtube..
best lagu nihh..
besttttt sgttt..
hahhahahahhahhahaha
wt mse nih mkin byk lagu kgemran miss..
ihihihih..
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 12 June 2012

aku tak berdaya..:)

masa yang terindah
Kini semua telah berakhir
Karena kau berubah
Tak seperti dulu lagi

Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku
Kau anggap dirikuMelihatku dengan sebelah matamu
Delima untuk diriku
 Mencintaimu mengerti kamu

Biarkanku bersalah di depan mukamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta
 Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Delima untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu

Biarkanku bersalah di depan mukamu
 Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 11 June 2012

cuti yang menyeronokkan..^_^

assalammualaikum semua..
maaf lame xdapt updte blog nih..hahaha
erm,,cter psl cuti..pehh,,cuti nih sronk sgt..
bygkn dh lme dh miss xgi indonesia...
tne2 je cuti nih parent ajk g..
wawawwawa..happy yerk..dh byk yg brubh spnjg 4thun miss xksane..:)
erm,,ok,,29.5.12
tarikh diats mrupakan trikh miss berangkat ke indonesia..
jom tgok pic miss sblum berangkat ke sana..

 ok..miss dh siap di subuh hari..ihihih..:)

ok..miss dh smpi di pelabuhan..jap2..ambk pasport n tiket..
two way..:)

haa...ni pasport miss brserta ngn tket skli..


ok..tggu jam kol10.30..
bru leyh msuk,,ni tgh tggu la tu yg sempat posing ngn pasport family miss..

akhirnya smpai juga di pelabuhan selat baru..
ok jomm,,ikot miss cop pasport dlu..huhuhuhu

terujanya..dgn lynn dyorg yg baik sgt2 tuh..
erm,,pe2 pon,,thnks pd my aunty,my uncle,,my cousin
sbb sudi tggu n ambk kteorg..hihihi
ok,,ble dh smpi kat indonesia nih...miss sempt la listkn pe yg miss nk mkn..hahah
n alhmdulillah smua yg dihajati telah dpt disempurnakan..hahha
hri first je dh dpt mkn bakso..huhuhu..
  •  makan bakso
  • makan mee soo
  • minum cendol roti.
  • mee sagu
  • jeruk salak
  • kerepek ubi buatan asli..
  • ale-ale
Alhamdulillah,,semua dapt tw..hahaha..
tgah hppy bercuti ada jugk dugaan,,
miss sakit n netbook wt hal..hahah
selamat la maksu kesayangn yang hntr g hosptl n pi repair netbook..
hahhah..murah gler kn..
utk kos ke hosptl kne la Rp15000
& utk kos repair netbook kne la Rp25000..
thnks to my lovely aunty..hiih

setiap pertemuan ada perpisahan.
7.6.2012
miss blik ke malaysia..cz cuti nk hbis dh..
klu cuti ada lgi mmg dok sne lgi la..sronk sgt...
sebelum blik tuh,,miss n adk2 n maksu miss g posing2 kat pelabuhan roro,bengkalis..
jom tgok pic nya,,.

 dri kiri,,adk miss,maksu miss,akak miss,cousin miss,diri miss..

bergembiraaa...

i love pekan baru..<3

sempat duduk lgi kat tmpt nih...

with maksu miss..:)
bergembira sgt-sgt..

tgok no flat indonesia..hahhaha

seronk sgt..hahaha

okylah smpai sni je kot utk entry kli nih..
insylh akn ada utk yg strusnya..
miss syg anda semua..:)
-aDiLuVira296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 2 May 2012

my lovely bro n sis...

assalammualaikum..

nk share abg n akk angkat baru...
meh sni miss knalkn..
firstly,,,abg ilyas...

abg ilyas...UTM,skudai...

next..kakak jamilah..


kak jami..bek sgt...dy sllu riso kn miss..
tp kn dh jnji..kte akn tetp jd 1kumpln smpai akhr pgram..
sakit itu kekuatan..

yang seterusnya kak lehaaa...untung la ad org sygkn..hihihi


abg raufff..hahahha..wlupn k.leha jrg2 join group ni tp miss syg kat dy..
sedih tgok kak leha kne denda...

pe2 pon..hrap2 la lps ni dpt jmpe lg..
dpt dok sembang2 lgi..hihihi..
minum kopi sme2..
hahhahahaha..
dpt kne kn kak leha..
ingt skolh kmi tmpt tmu jodoh..huahuahuahau..

ok la abg n akk..thnks jga mhirah mse skit..
rindu u all ...

*ni la fasi2 miss slme sy berkampung di skolh..hahahha...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

kenangan terindah PROKID VI

hai semua..untk entry kli nih miss nk share tntg PROKID lg.hahahah
spnjg 3hri 2 malam tu miss sntiase bsme dgn abg n kakak angkat miss
yang ak sportng.,.ala2 ustaz...n rock..
miss sygkn kumpulan miss ni wlupn skejp kmi bsme
 miss dpt kumpulan 8..
jom tgok kat bwah ni kumpuln miss.


abg n akk angkat miss..nmenya

*abg ilyas
*kak jamilah
*kak lehaaaaaa...(versi abg rauf)
hahahhahah..
time ni pic last day tgh bgi2 hdiah..
kumpuln miss dpt kumpuln pling sporting..
mmg kmi sporting pon..hahahha
wlupn abg ilyas tu agk serius orgnya tpi still sporting..hihihhi

erm,,ada jgk dlm pgrm nih..miss xsngka sgt,,miss trpilih sbgai peserta perempuan terbaik..
jom tgok hamper yg miss dpt...


hahahah..sungguh tak mygka..tpi trima ksh jgk pda abg2 akk yg memilh miss sbgai pnerima anugrh nih..
hapy n malu cz..
time ambk tu kki skit n trpkse mgmbil mse utk gi kehdpn..
thnks kpd abg2 n akk2 n kwn2 yg mberi tepukan..

jom lyan pic miss..


dan lagi2....lagi2..hihihi


hihhiih..tu je kott.
seleps bberpa hri xdpt makeup..
hahhaha
kat pgram tuh mne sempt nk makeup2..cuti shri di mnfaatkn
utk mceriakn wajah..chewahhhh..

okylh..smpaikn kat sni je entry kli nih..
pe2 pon..pgrm nih mmg best..
terima kasih abg n kakak angkat yg mnjga miss mse skit tuh..
trima ksh kpd abg n kakak yg mber kelonggaran kpd miss dlm aktivti tu..
trima ksh kpd abg ilyas n kakak jami n kakak leha krna mberi kprcyaan 
kpd miss utk mberi pndpt dlm modul2 yg dsediakn..

pktaan keramat dlm group tuh..
"adik sayang abang dan kakak"

insylh kita akan jmpe lg bln 10 nih..
love u all...
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

tak kenal maka tak cinta~~

Assalammulaikum semua,,
maaf lme xupdate entry nihh..hihih
tpi kli ni miss nk updte entry brkaitan dgn tajuk di ats..
haaa...pe yg anda smua pk
'tak kenal maka tak cinta'
hahahha..skrg dh knl maka cinta la..
pe yg miss cinta tu adlh khdirn abg2 n akk2 angkt dri UTM..
klu nk tw miss la di antra org yg trllu exctd nk g prgrm PROKID nihh
wluapun dh dgr mcm2 cter tntg prgrm nih..
tpi pe2 pon dgn niat POSITIF yg dtnam dlm dri,,
miss g je pgrm nih..
wlupn di berithu pgrm tu brmula 27hb tp miss dh ready 
dgn pi shopng utk pgrm nih..
*biar la org nk ckp..awlnya..hahah
ada miss ksh?? klu kish smpi ble kodd...
pnyer la gmbira dgn pgrm nihh
kesakitan yg di tggung di lupakn seketika..
wlupn psertanya agk mngecewakan akhirnya prgrm nih dpt dijlnkn dgn 
SEMPURNYA & JAYANYA..
Alhmdlh,miss dpt brthan shingga hri akhir iaitu 29hb..
Wluapun bert kki mningglkn dewan tu
miss trpkse jgk krna kletihan dan esk??
esk bkn cuti bgi miss tgngjwb utk mmenuhi khadiran adlh WAJIB..
tiada kaitan dgn 'KONON2 RAJIN'
huhuhihuhuuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhhhhuuhuhu..
mmg mlg spe yg brfkirn mcm tuh..
tpi kn POSITIF anggp jela tu grauan..

apa yg mgmbirakan dlm pgrm nih miss dpt cm2 pglmn..
ssungguhnya abg2 n akk2 adlh sportng
wlupn wt miss sentap..
hahhaha
tpi tgn lfaz klimah maafkan 
tiada ape yg perlu di simpn lg..
bersesuaian dgn entry yg lps..
'jgn berdendam'
okylh u all,,ni je entry wt kli nih..

# now,,dh kenal sooo...dh cinta jgk la..
hahahha
-aDiLuViRa296-


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 22 April 2012

POSITIF...

hai semua..dh lama xupdte..
buzyyy..huhuuhh
hari ni miss nk shre pe yg miss dpt dlm mggu lpass..
positif?? yaa...miss perlu positif..
lepas dgr segala nasihat dn semangat yg insan brgelar guru hati miss jd trsentuhh..
yg miss ingt insan ni ckp..
'bila BELAJAR,belajar SUNGGUH2'
'bila MAKAN,makan SUNGGUH2'
'bila SUKA,suka SUNGGUH2'
lpas ni xda peluang lagi...yaa,,memg btull..
hmpir2 je air mta tmgalir ble miss dgr nsihat yg dberi..
yg pasti masih blum terlambat..
berusahalah..berusahalah..
segala PERUBAHAN ada CABARANNYA..
yaa..mmg nk BERJAYA byk sgt cabaran..
tpi segala CABARAN tu perlu diterima dgn POSITIF.
sifat dalam diri kita mempengaruhi..
selepas ini xkn ada:
*perasaan berdendam
*perasaan iri hati
*walaupun disakiti,terima itu dgn POSITIF..
*maafkan sesiapa yg mykitkan perasaan anda
insylh miss akn cuba utk dptkn kesemua di atas..
untuk berjaya:

(LUPAKAN MASA LAMPAU)


Usah buang masa fikirkan kesilapan masa lampau yang tak dapat diperbaiki lagi. Lupakan masa lampau, kerana kita sudah tidak dapat mengubahnya.
Fokus masa depan, kerana kita masih ada peluang besar untuk menjadikan ia lebih bahagia. Setiap kali fokus pada apa yang kita mahu, serta merta kita akan rasa teruja dan mahu berusaha, sebab kita rasa ada peluang mencapainya.
Ingat! Jangan sesekali pandang ke belakang, sebab ia akan menarik memori silam, juga emosi-emosi buruk dari kenangan silam ke ingatan kita. Kesannya, kita asyik ingat kesilapan di masa lampau lalu membuat kita terkurung dalam “perangkap mental” yang kita cipta sendiri.
Sikap kita bertukar menjadi yang negatif, sebab fikiran kita dipenuhi emosi negatif (emosi buruk) yang terbit dari ingatkan kita tentang masa lampau. Kita mudah meracauhilang keyakinan diri, tertekan, gusar, tak nampak jalan untuk berjaya dan tak mahu berubah.
Kita tak akan terfikir kejayaan di masa akan datang, sebab fikiran kita fokus melayan memori silam yang kelam.
Mulai hari ini, beranikan diri untuk melupakan masa lampau, selupa yang mungkin supaya Anda boleh berubah menjadi orang yang punya sikap positif, sepositif yang mungkin, sebaik yang mungkin, secemerlang yang mungkin.
Beranikan diri berubah untuk kecemerlangan hidup Anda!

*yg ni je dpt miss shre kali nihh..
insylh kesemua di atas akan di praktikkan..
terima kasih insan yang bergelar guru atas nasihatt..
POSITIFF......POSITIFFF...........POSITIFFF......

terima kasih! terima kasih! terima kasih!

(aku belajar memaafkan orang yang menyakitiku)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 12 April 2012

Semoga Impian terlaksana~~~

hai semuaa...
ada apa dgn impian??
impian ni adlh angn2 baik yg semua org impikan..
xda spe pon dlam dunia ni nk impian yg sebaliknya...
pe impian miss??

*mnjadi ank yg taat.

*menjadi pelajar yang cemerlang.

*dpt bersma dgn adk bradik xkre sush snng.

*ingin bahagiakan kedua ibu bapa..


*semoga cinta kita kekal abadi..insylh..

*dapat gi I-CITY dgn SAHABAT terSYG..


*dapt MEREMPIT dgn WAWA lgi...

*dapat keluar dgn shbt2 trsyg..cm thun lpas..

*dpt tgok KLCC ble mlm dgn org trsyggg..

*dpt men bowling lagi dgn FAMILY trsygg..

*teman WAWA shopping lagi..
(org yg sllu mengingtkn miss supaya TIDAK MEMBAZIR)hahahah
*mengulagi kngn dlu..

impian yg terakhir adalah..
-PENANTIAN HARI BAHAGIA-
(tarikh ditutup-wawa.noi.idah.mira sila ambk perhatian)
huhuhuhuhuhuhuhuhu..
terima kasih kepada kwn2 yg sntiase ada

*ehh,,blum habizz lagi la impian miss
teringin nak g makan tutti fruitti dgn MY SYG & KAWAN-KAWAN..

semoga impian ni akn mjdi knyataan..xkre la lmbt ke cpat..
ni jela impian miss wt setakat ni..
nti klu ada lagi miss update oke..
tO my syunk: sila ambl perhtian..hahahha..
-aDiLuViRa296-



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 10 April 2012

tragedi jeruk pelam...


hai semua..
mgkin pelik ngn entry kali ni kn..hahah
tragedi jeruk pelam,,
nk djadikan ceritaaa..faezah bdk dalm kelas miss ad bwk jeruk pelam nih..
dri pgi td dh tertarik dgn jeruk yg brgantung kat kerusi enottt..
TAPI malgnya enott xdtgg...hahahaha
dgn jasa baik faezah a.k.a gee..
pas wktu rehat je dy pon jamukn la kat bdk2 hntu jeruk tpi..
ble dh smpai jeruk tu kat tgn wawa...Wawa tu kwn miss yg dok sebelh miss..
jeruk pon dh smpai kat tgn wawa..dgn pnuh hrapn miss g la kat dy..
tbe2 je..jeruk tu disambar oleh syidahhh..
kwan yg duduk belakg miss..
miss hnya mampu trsnyum..xpela pas syidh msty giliran miss..
haaaa...TAPI ada sorg ni..mira ouhh mira..
dy ambk jeruk tu dri tgn syidah..hahahha..
dgn pnuh PRIHATIN...dy ckp kat miss..
'ma xboleh mkn ma sakitt'
sungguh prihtin kmu mira oiii..hahahahahahhhahhahaha
trharu sekejp..
tpi xpe mira..nti miss bli pizza..miss xmau bg..hahahha..
tpi pe2 pon,,thnks ye mira..cz prihatin ngn miss..huhuhhuhuhu

mint sgt la ngn ayt td..
'ehh,,ma xleh mkn,,ma kn skit..;

dgn muke SENTAP ni konon2nya..
miss dudk kat tmpt miss smula..
tbe2 jerkk..PN.RAHMAH msuk..bagi la krtas yg pnh miss hntr..
trnyta krts mira pon ada kat miss..
miss pon pi la hntar kat meja dy..
sekali lgi dy wt ayt lawak dy tuh...
'ma mrh??..mira mtk maaf ea..'
miss xjd nk mrh la mira oii ble tgok muka mira tuhh..hahha..
jom tgok pic mira ouh mira nihh...


 haa..dh xda pic..trpkse la pic nih di editt..yg d dlm line kuning2 tuh haa..
cantik kn?
erm,,xpela mira ea..ragut la jeruk tuh..hahahha,..
xdala men2 jela..hahah..
okylh u all..ni je kott entry tragdi jeruk pelamm..
terima kasih kwn2,,tman miss mkn..
tggu miss mkan..huhuhuhu..
p/s: hargai kwan selagi ada..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 7 April 2012

-suka la bace artikel nihh-

hai semuaa..
semalam miss ada terbaca artikel nihh..best je tw..
jomm miss shre pe yg miss bce smlm,,,
-24 CIRI ORANG YANG MENCINTAI KAM
  • Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya. 
  • Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  • Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah
  • Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu. 
  • Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu. 
  • Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS
  • Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu. 
  • Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu. 
  • Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya. 
  • Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu. 
  • Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu
  • Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa. 
  • Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya. 
  • Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu. 
  • Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh. 
  • Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’ 
  • Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih
  • Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu. 
  • Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi. 
  • Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu. 
  • Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya. 
  • Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya. 
  • Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu
  • Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta. 

p/s: ad x ciri2 nya...hahhaha...enjoyyyy
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

capital 4N & 1R

{4N & 1R}
NORMAHIRAH.NURSYAZWANI.NUR'AIN.NURULL AMIRA & RASYIDAH

Dari kiri miss,noii,,edahh & wawa..
terasa diri miss ni tggi seketika..hahah..jgn jelouss noii,edah n wawa..
sesekli bg ma tggi..dlm pic nih ad 4org je BUT yg sbut 5org..
mira xikott pi kl..cz dy berkhdmt dgn NEGARA..hahhaha.

ni la miraa..soryy xda pic trbaru mira la..
ni la 4N & 1R..
happy dpt kuar ngn dyorg nihh..
kepala gler2 msing2..
my BFF...Luv u damn muchh..
wlupun u all pgil ma ni mak tiri tp ma hpy dpt jge u all..
msing2 dpt gelarann..mta roboh la..telinga roboh la..
n yg terbaru..wawa amt bertuah ble mak tiri telah mengistharknnya sbgai..
******..nk tw??
pi la tnya dy kat blog dy..: http://wunny-remaja.blogspot.com/
sory wawa..tpi wawa cm ske je kn dpt glaran tu..

okylah 4N & 1R..kat bwh ni utk u all...

Indahnya Persahabatan

Tiada mutiara sebening cinta..
Tiada sutra sehalus kasih sayang..
Tiada embun sesuci ketulusan hati..
Dan tiada hubungan seindah persahabatan..
Sahabat bukan

MATEMATIKA yang dapat dihitung nilainya..
EKONOMI yang mengharapkan materi..
PPKN yang dituntut oleh undang-undang..

Tetapi

Sahabat adalah SEJARAH yang dapat dikenang sepanjang masa..

-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

oMbAk RinDu~~~

hai semuaaa...
fikiran xtenng..mata xleh lelap..
best gak tgok ombak rindu ni sorg2..
nti ble pagi2 je boleh BERombak rindu ngn bdk cute kat bwh nihh..

amboii noii....NIKON nmpk..nk cm nk boleyhh??
klu miss ckp cm nih msty bdk yg kat bwh ni ckp..nk bpe byk??
blik ni jgk aq g bli..hahahah..meh tgok dy...

ni la wani..klu miss nk pe2 dy la yg suke wt lawk..hahhha..
n dy nihh leh jd pndgr setia..wani,,ma nk cmera cm noii ea...mlm ni jgk pi beli tw..hahahhaha

ombak ouhh ombak..
klu pgi2 BERombk rindu ngn noii..
ngn wani ni plk BERstunami..hhuhuhuhuhuhu

mehh,,dgr lagu ombk rindu...


suka sgt dgr lgu nihh..kdg2 ble xda kelass..dgr lgu nih jelaa...
xsbr nk tggu hari isnn cz nk BERombak n BERstunami dgn noi n wani..hihiih
-myAdiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

arggghhhhhhhhhhhh....tensionn...

Assalammualaikum...
tensionnnn ble dh pnat2 n pning wt report tbe2 jerk report tu hilang...
pela nk jdi..kne wt smua...boleh sape2 tolg x??
wani,,ain,,syidah,,mira...tolg ma boleyhh??
smua benda wt hari ni xjadi..
peningya kepala...................................................................................>

ble dh tensionn bek msg ngn org TERsygggg..
xhilg lagi tensionn bek pi tgok cter BUJANG TERLAJAK...


aii org TERsyg,,miss u sgt2 laaaa...
best td BERFORUM & BERBAHAS dgn u syggg..
hahahhahaahaha,,(gelak jahat)
u mmg TERBAIKK cm boboi boyyy...
sbb tu miss SYG u....;-)


p/s: i love u until i die..remembr that...
okylh ni entry wt kali ni..daaaaaa...night smuaa..
-aDiLuViRa296-




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 4 April 2012

pEnGaLaMaN bERsAmA jUnIoR..

Assalammualaikum smua..
Untuk entry kali ni,,miss nk cter tntg pgamalan miss dgn junior2 mse forum td..
kat bawh nih ad pic miss before nk g ptndingn forum,

 haaa..ni diaaa...dh lme miss xpkai blzer ni..last pkai pon mse form4..
time tu miss msuk prtndingn bhas ala parlimen..
jom2 berbahas dgn miss..hihiihih
ok..kol 8 lebh pgi td..miss smpai kat Dewan Al-Falah..
kat dewan nih la miss bertnding forum..
miss n junior2 len pon dh ciap dftar..then pe lg??
kmi duduk la..tmpat depannn skli..kat bwh nih pic miss n junior2...

dri kiri shahidah,shahirah,miss adira & insanni
ni la miss n junior2 td..wlupn umur lebh tua dripada junior2 tp still boleh join kpala dyorg..
ehemm,,,trase kembg ble asmira ckp..'kak mahirah baby face la..'hahha..nmpk muda..
tu diaaa..meletoppp...xksh la dik oii..
ehh,,mne asmira?? dy la yg ambik pic nihh..hahhaha
tgok junior2 sweet kn..
prtndingn mula lambt,,mse tu la we all ambk ksemptn utk bc semula text n set mse,,15mint je tw..
tgh sbuk2 miss brckap..nk tw x?? ad sorg hmba Allah ni candid pic nih..
meh tgok pic nihh....

 tgokk...pela hmba Allah nihh...miss tgh brcakap dy leh ambk plk..kelakar pon ada..
tpi pe2 pon seronk dpt brgalak ngn junior2 nih..
wlupn brglk n bgurau dyorg still blh hormat pd miss,,
tgok tu asmira sbuk wt 'search word'...
erm,,,pas forum td miss pon try wt bku tuh,,,best tw,,hahaha
patut la asmira syok sgt wt buku tuh..
erm,,oklh..ni je utk entry kli nihh..pe2 pon pglmn td amt myeronkkn!!!
p/s: asmira,,t akk nk pnjm lg buku tuh..hahhaha...
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 2 April 2012

Go Back To Workplace


Fuh…...Alhamdulillah akhirnya habis jugak exam tuk sem 6 nih…...mintak2 dapatlah pointer yang ok skit sem nih…...nak naikkkan CGPA yang dah hampir2 jatuh dari 3.0.....Cuti sebulan pastu sem depan kna jumpa ngan subjek killer ke-4 dan terakhir ..…wat yang tersayang  terima kasih byk2 sanggup  berkorban segalanya memudahkan perjalanan hidupku ini…Thanks a lot….kini tiba masa kembali ke tempat kerja setelah sekian lama bercuti….rindu ngan kesibukan kerja yang tak henti2 tapi best sebab dapat jalankan amanah dan tanggungjawab pada orang lain yang dalam kesusahan( dah mcm keluangman la pulak) ahahaha…semua kutukan dan cacian letak tepi yang paling penting nawaitu….iera 14324.... =)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

TANGGUNGJAWAB

Assalammulaikum semua..
Tanggungjawab...erm,,,sungguh berat..
hari ni miss nk share kisah miss..walaupun sbnarnya perkara ni boleh diabaikan 
tapi ble miss nk abaikan rase cm sedap hati..lgsatu miss xpndai nk menolak ble
org nk mtk tlg..hihihi.TAPI mtk tlg untk kbaikan la..
haa..tngngjwb terbaru..miss kna masuk pertandingn FORUM..huh!!
mmg buzy sgt la kn..nasib bek la ad yg memahmi..n buah hati sntiase support..
dah la dlm forum tuh miss jadi PENGERUSI..doakn jela yerk..
Dalam forum tu..mule2,,kwn miss yg kat bwh ni msuk TAPI...
ain nih tarik diri cz ad mslh yg xdpt dielakkn..
now,,miss jela tgal ngn junior2 tuh..huhuhu,,,mmg kne wt muka xmalu jela kn..
tapi yg bestnya terasa MUDA,,hhahahah
berbalik kpd tntg PERTANDINGAN FORUM tuh,
tgal bpe hari je lg..ble dh praktis tbe2 je kne wt teks bru..
huh!! memg terbaik la kn..
tapi pe2 pon bst cz dlm pengalamn..
dulu,,sebelum msuk bahas tkut tp skrg xtakut dh..
now,,tim utk cari pengalmn BERforum..
hihihi..doakn miss yerk..
ok miss adira..dh tbe mse utk mghfal utk mghafal teks baru..
chaiyok2..daaaa smua..
*wlupn bz smpt lg updte blog..hahhhaa
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 31 March 2012

kawan susah dan senang..

Bertemu lagi..
klu cakap tentng kawan..kwan ni byk peranan..
mmg la miss adira byk kwn2 tpi hnya 4orang ni je yg rapat..
sentiase ada ble miss adira sush n senng..meh la tgok pic BFF miss adira..

haa...dri kiri nme dy mira,syidah,wani,miss adira n ain..
 
kat ats ni smua miss adira pnyer bff..
pic kat ats ni mse we all bru blik shopng buku..kan dpat baucar rm200..
erm,,kek tu pon sempena PERSAHABATAN kmi..
ciap men suap2 lg..ble nk blik tuh sebak la jgk sbbnya esk kmi trpkse 
BERPISAH SEMENTARA cz miss adira kne pi pangkor,,,
klu nk tw dlm geng miss adira nih.miss je yg ambk sbjek geografi..
erm,,ad kajian lapngan..so,,tinggal lah BFF miss yg 4 org nih..
Sepermegian miss adira..pndai wani & ain ambk ksemptn CUTI..hahahah
tp pe2 pon..miss tetp syg BFF miss..
p/s: semoga PERSAHABATAN kami KEKAL & ABADI..
persahabatan bukn cm TIN DALAM BUAH yg ad TAMAT TEMPOH..persahabatan akan terus terjalin tanpa had n waktu..
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

PeRmInTaan

Assalammualaikum semua...
mungkin pelik dgn tjuk entry ni.permintaan...sebenarnya blog ats nme 
'my adiluvira' ni permintaan dri buah hati n hasil drpd miss adira..
blog ni sudh semestinya kne share..wlupn 2org dlm 1nme..
miss adira oke2 je..kat bawah ni pic tuan blog nih...

haaa..ni la tuan blog nih..pic nih pon my bff yg editt..
tq my bff,,xsngka plk pic nih akn dgne..hahha..
pe2 pon ni la entry ptme miss adira..
p/s utk buah hati:jenguk2 la blog ni jgn smpai brsarang lbah2 plk..huhuhu
-aDiLuViRa296-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen